Gondolatok

A gyógyító hangok titkai

„A Gyógyító hangok a végtelen kozmikus csendben születnek, betöltve a gyönyörűen fénylő világ minden egyes részét. Tedd önmagadat alázatossá, hogy megérinthessen az Isteni szeretet harmóniája. Légy te a teremtő csend, mely békét és örömet hoz a szomjúhozóknak. Szülessen meg benned a vágy az ébredésre, hogy a szem tisztán lásson, hogy a fül tisztán halljon, hogy a szó igaz legyen, s a szíved virága nyíljon ki és találjon rá a szeretetre.”

Volt egyszer egy kisgyerek, aki különleges ajándékot kapott az angyaloktól. Fénylő, gyógyító hangokat tudott lehozni a földre, amelyekkel az ősi bölcsek szívhangokat küldtek a jelenkori embernek. Jeszenszky István gyógyító zeneszertartások alkalmával idézi meg az isteni szeretet hangjait.

Szertartások

Elindulunk a fényből, szikrázó tűz körül várakozó lelkek táncolnak az aggteleki cseppkőbarlang előtt az őszi napforduló idején. Dobok zenéjére pattog a parázs.

Belemerülünk Földanyánk mélységes ölébe. Az aggteleki cseppkőbarlang különleges hangszertartásán vagyunk. Mély csendben, szótlanul ülünk a Földanya ősi templomában. A több millió éves cseppkövek között érnek el hozzánk a gyógyító hangok rezgései. Dermesztő hideg van, de a szeretet fényvirágai átmelegítik a testet, a lelket és a szellemet.

István síppal kéri a barlang szellemét, hogy fogadjon be bennünket és megtörténjen a csoda.
Máskor csendben fekszünk egy különleges templomban, a város szívében. Hirtelen megszólal egy dob a boltozat alatt, felcsendül egy csengő a hátunk mögött, körbe-körbe táncolnak minket a harmóniák. A Kiscelli Templomban életre kelnek az elementárok, dimenziókapukat lépünk át.

Átélés

A külső idő egyszer csak eltűnik, és egy belső időutazáson veszünk részt. A terhek és a gondok, amiket idehoztunk, lassan feloldódnak a hangok sűrűjében. Szent pillanatokat élünk át, és hazatérünk a boldogság gyermeki állapotába.
„A hangok – úgy éreztük – egyszeriben elhagyták az emberi létet, és már igazán mélyről, az őserdők elfeledett rejtekéből jöttek a megindító erők. Hol állatokat (madarat, kígyót stb.) idéztek, hol a szél suhogását, majd ismét vízcsobogást – ahogy az erdők zöldjei feltárultak előttünk. Kint és bent érzése egyszeriben összeolvadt bennünk, mígnem az épületen kívülről mennydörgés zaja „ébresztett”. ( K. O.)

A gyógyító hangok titka

A gyógyító hang egy mély, meditációs állapotban születik meg. Csak ülj csendben a természetben, Engedd, hogy a szívedbe hatoljon az ősi, kozmikus harmónia. Lélegezz lassan, és hallgasd a fák, a növények és a madarak énekét. Lélegezz együtt a tavasszal, légy te a kibomló virág, lélegezz együtt a nyárral, a teljesség varázsával. Lélegezz együtt az ősszel, az elmúlással, és lélegezz együtt a tél csendes mozdulatlanságával.

Az első hang a torokban szólal meg. A második az arcüregben, a harmadik a nyelven, a negyedik pedig az orron keresztül. A négy hang egy időben, különleges harmóniát alkotva, felhangokkal utazik a levegőbe. A hangképzéshez kapcsolódik egy egyedi belső ritmus, ami irányítja a hangot.

A Gyógyító zene hallgatása harmóniát teremt az emberben, helyreállítja a test és lélek megbomlott egyensúlyát, egyenletessé teszi a szívverést és a légzést. A tibeti hangtálak rezgései tisztítanak, egyensúlyt teremtenek, feltöltenek életerővel, és erős öngyógyítást indítanak el a szervezetben.

Ezen kozmikus bolygóhangok a hallóidegeken keresztül számtalan pozitív élettani hatást váltanak ki. Ez a rezgés elsősorban a testünkben található közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. Mivel a víz testünk minden pontján megtalálható, így a rezgés által az egész szervezetben tisztulás következik be. A rezgés a test tisztításán kívül feloldja energetikai rendszerünk blokkjait, és a spirituális síkunkra is jótékonyan hat.

Gyógyító hangszerek

További hangszerei az indiai sarod, a tampoura, tibeti éneklő edények, kínai vízi varázstál, imaharangok, csörgők és dobok.

Tűz, tűz, elemészt
Szél, szél elfújja
Víz, víz elmossa
Földanyánk befogadja…