Bemutatkozás

istikep 007_kicsi

„A Gyógyító hangok a végtelen kozmikus csendben születnek, betöltve a gyönyörűen fénylő világ minden egyes részét. Tedd önmagadat alázatossá, hogy megérinthessen az Isteni szeretet harmóniája. Légy te a teremtő csend, mely békét és örömet hoz a szomjúhozóknak. Szülessen meg benned a vágy az ébredésre, hogy a szem tisztán lásson, hogy a fül tisztán halljon, hogy a szó igaz legyen, s a szíved virága nyíljon ki és találjon rá a szeretetre.”

A hangszerzetes története

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisfiú, aki olyan gyermekkort élhetett meg, amely sokak szerint talán csak a mesében létezik. Élete áldásos napjait nagyszülei földjén, az Őrségben töltötte, teheneket legeltetve, eggyé válva a Természettel. A madár is dalra fakad, ha meghallja az isteni üzenetet – történetünk hőse, István sem tett másként. Zenélni kezdett, és teszi ezt a mai napig. A sarod nevű hangszer művészetét indiai mesterétől, Saran Ránitól tanulta, akiről nagy tisztelettel beszél: „Nekem a mai napig ő a mesterem, és ez még az idővel sem változhat. A mestered a mindened – a tanárod, az apád, az anyád és vezetőd. Egészen át kell magad adnod neki, hogy tudó légy. Én a mai napig tanulok, tőle és másoktól, és ez így lesz örökké”. Hol tart most az igaz mese? István zenélve gyógyít – teltházas koncerteken játszik, a Fényhozó CD sok tiszta életre vágyó polcán megtalálható. Saját történetének tanulságát így fogalmazza meg: „Kevesen tudják, hogy minden fájdalom kívülről érkezik, a tiszta lélek országában ugyanis nincs más, csak szeretet és fény. A betegségeink és fájdalmaink az énhez kötődés miatt vannak. Abban a pillanatban, hogy az ember képes az elengedésre és felajánlja összegyűjtött kincseit, megszabadul, és csodák érik. Az élet titka nem más, mint hogy amit Istentől ajándékba kapok, azt azonnal felajánlom, örömmel osztom szét. Szolgálattal, együttérzéssel és alázattal lélekjelenlétben lenni, a pillanatban megmártózni. Semmi más nem kell a harmóniához, csak csönd és odaadás. A világban hatalmas erő és energia van, csak ritkán tudunk élni ezzel, mert másra figyelünk. Holott már a népmesékben is leíródott, hogy az embernek nincs más feladata, mint a szeretet és a gyógyítás”.

Az ő gyógyító varázshangjai

„Az orvoslás legfőbb alapja a szeretet” – mondta, Paracelsus. István tevékenysége bizonyíték erre. A Gyógyító zene hallgatása ugyanis – kimutathatóan – harmóniát teremt az emberben, helyreállítja a test és lélek megbomlott egyensúlyát, egyenletessé teszi a szívverést és a légzést. Az István által használt különleges hangszerek közül például a tibeti hangtálak tisztítanak, egyensúlyt teremtenek, feltöltenek életerővel, és erős öngyógyítást indítanak el a szervezetben. Ezen kozmikus bolygóhangok rezgése a hallóidegeken keresztül az agykérgi területeket ingerli, ezzel számtalan pozitív élettani hatást kiváltva. Ez a rezgés elsősorban a testünkben található közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. Mivel a víz testünk minden pontján megtalálható, így a rezgés által az egész szervezetben tisztulás következik be. A rezgés a test tisztításán kívül feloldja energetikai rendszerünk blokkjait, és a spirituális síkunkra is jótékonyan hat. További hangszerei az indiai sarod, a tampoura, a kínai vízi varázstál, és dobok. Nézzük, hogyan vélekedik minderről maga a művész: „Amikor átjön rajtam az isteni harmónia, csodálatos jelenés, történik a teremben. Teljességben vagyok, és már csak az emberek arcán látom, az átadás, illetve a felvételek mutatják meg nekem – különleges találkozás született. Első lemezem A világok hangja, a második Gyógyító varázshang címmel jelent meg. Nemrégiben pedig létrejött a harmadik is, aminek Fényhozó a címe. Ez utóbbin a kiscelli Mária templomban két éve rendszeresen elhangzó zeneszertartás egyszeri, különlegesen szép hangjait gyűjtöttük össze, és adjuk közre, hogy legyen gazdagabb, boldogabb és örömtelibb az Emberfia”.

Írta: Szabó Virág